Bananen pannenkoeken
Heerlijk fluffy bananen pannenkoeken zonder toegevoegde suikers. Een verantwoorde en erg lekkere start van je dag!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 16 pannenkoeken
3 bananen 6 eieren (middelgroot) 100 gram bloem ½ theelepel bakpoeder 1 theelepel koekkruiden snufje zout 50 gram roomboter garnering (optioneel): ahornsiroop, rood fruit, banaan
Doe de bananen in een kom en prak ze fijn. Voeg de eieren toe en meng het geheel met een garde.
Voeg de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout toe. Meng alles goed door.
Zet een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur en voeg er een klein klontje boter aan toe.
Schep een (ijs)lepel vol beslag en giet dit in de koekenpan. Dek de koekenpan af met een deksel en laat aan beide kanten in ca. 1 minuut gaar bakken.
Herhaal dit met alle pancakes. Garneer naar eigen smaak met plakjes banaan, eventueel een beetje (ahorn)siroop en rood fruit. Geniet ervan!
Calorieën: 89 kcal | Koolhydraten: 10 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.