Ga terug
+ porties
Lemon Curd Cheesecake

Lemon Curd Cheesecake

De lekkerste Lemon Curd Cheesecake. Hij is fris en romig met kokosbiscuits, citroen en natuurlijk lemon curd!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Wachttijd: 6 uur
Totale tijd: 7 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cheesecake
  • 400 gram kokosbiscuits
  • 150 gram roomboter (ongezouten, gesmolten)
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram witte chocolade (gesmolten en iets afgekoeld)
  • 40 gram maizena
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eidooier (middel)
  • 180 gram lemon curd
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
Voor de topping
  • 150 gram lemon curd
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 2 zakjes klopfix
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 citroen (in plakjes)
  • paar blaadjes munt (vers)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte. Vul een bakje of ovenschaal met water en zet deze in de oven al tijdens het voorverwarmen, de stoom voorkomt dat de cheesecake scheur tijdens het bakken.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Verkruimel de biscuits en doe ze in een ruime kom. Doe hierbij de gesmolten roomboter. Schep om en verdeel over de bodem.
  • Klop de roomkaas luchtig, voeg dan de suiker, vanille extract, witte chocolade en maizena 1 voor 1 toe en mix het tussendoor verder.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, en klop het beslag kort door.
  • Schep de lemon curd, citroenrasp en citroensap voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem en bak de cheesecake gedurende 50 minuten af in de oven.
  • Daarna zet je de oven uit, laat de deur dicht (!) en laat je de cheesecake nog minimaal 1 uur of een nacht in de oven staan.
  • Laat de cheesecake gedurende 6 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Ondertussen klop je vlak voor serveren de slagroom stijf met klopfix en de poedersuiker.
  • Smeer voor het afwerken lemon curd over de cheesecake. Spuit toefjes slagroom op de taart en decoreer met de citroen en munt blaadjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 766kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwitten: 11g | Vetten: 57g | Verzadigd vet: 32g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.