Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte. Vul een bakje of ovenschaal met water en zet deze in de oven al tijdens het voorverwarmen, de stoom voorkomt dat de cheesecake scheur tijdens het bakken.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Verkruimel de biscuits en doe ze in een ruime kom. Doe hierbij de gesmolten roomboter. Schep om en verdeel over de bodem.
Klop de roomkaas luchtig, voeg dan de suiker, vanille extract, witte chocolade en maizena 1 voor 1 toe en mix het tussendoor verder.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, en klop het beslag kort door.
Schep de lemon curd, citroenrasp en citroensap voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag op de bodem en bak de cheesecake gedurende 50 minuten af in de oven.
Daarna zet je de oven uit, laat de deur dicht (!) en laat je de cheesecake nog minimaal 1 uur of een nacht in de oven staan.
Laat de cheesecake gedurende 6 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
Ondertussen klop je vlak voor serveren de slagroom stijf met klopfix en de poedersuiker.
Smeer voor het afwerken lemon curd over de cheesecake. Spuit toefjes slagroom op de taart en decoreer met de citroen en munt blaadjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.