Ga terug
+ porties
Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Heerlijke, smeuïge tomatenrisotto met basilicum en burrata. Simpel en mega smaakvol, makkelijk om te maken. Hier ga je van genieten!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 140 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt, in reepjes)
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 20 gram verse basilicum (grof gehakt + extra)
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 bollen burrata (ca. 300 gram)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes aan in de pan.
  • Voeg dan de risotto toe en bak dit glazig.
  • Voeg de warme groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto. Je voegt het volgende beetje pas toe als de vorige hoeveelheid volledig is opgenomen.
  • Voeg de tomatenblokjes en basilicum toe en laat nog ca. 5 minuten mee pruttelen. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en roer om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto met een halve bol burrata per persoon en garneer met verse basilicum. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 619kcal | Koolhydraten: 97g | Eiwitten: 25g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.