Ga terug
+ porties
Broodje shoarma

Broodje shoarma

Broodje shoarma, lekker kruidig en super malse kip, een goede salade en natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Echt op en top comfortfood!
4.50 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de shoarma
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel koriander (gemalen – gedroogd)
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen – gedroogd)
  • 1 theelepel komijn (gemalen – gedroogd)
  • ½ theelepel kardemom (gemalen – gedroogd)
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen – gedroogd)
  • ¼ theelepel cayennepeper (gemalen – gedroogd)
  • peper en zout
Voor erbij
  • 4 stuks Turkse broodjes of pitabroodjes
  • sla (naar keuze)
  • groenten (naar keuze, tomaat, komkommer en/of rauwkost)
  • knoflooksaus (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • ‌Meng alle specerijen, de olie, knoflook en citroensap voor de shoarma.
  • Snij de kip in reepjes.
  • Meng de kip er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat de kip marineren in de kruiden, het liefste minimaal 1 uur of langer.
  • Bak de shoarma gaar in een koekenpan.
  • Verdeel de shoarma over de broodjes samen met de sla naar keuze. Persoonlijk vind ik het lekker om ook tomaat, komkommer en andere rauwkost toe te voegen.
  • Voeg naar smaak nog een lekkere dot (zelfgemaakte) knoflooksaus toe en genieten maar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 463kcal | Koolhydraten: 102g | Eiwitten: 41g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.