8wraps(klein of middelgroot, gordita's bijvoorbeeld)
Avocadosalsa
2avocado’s(in blokjes)
1rode ui(gesnipperd)
2tomaten(in blokjes)
4eetlepelsolijfolie
1limoen(uitgeperst)
2handjeskoriander(vers - fijn gehakt)
Tomatensalade
4tomaten(in blokjes)
4eetlepelszonnebloemolie
10mlazijn
1teentje knoflook(geperst)
2handjeskoriander(vers - fijn gehakt)
peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Voeg een scheut olijfolie toe aan een ruime koekenpan of wok op een middelhoog vuurtje, voeg de gesneden paprika toe met de ui. Bak ca. 5 minuten met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Voeg een ½ theelepel gemberpoeder, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe. Meng de kruiden met de groenten en roer dit om. Bak de groenten nog 5 minuten door. Haal daarna de groenten uit de pan.
Voeg de kip toe aan dezelfde pan en bak de kip gaar. Voeg een ½ theelepel paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe en meng dit goed samen.
Bereid de avocadosalsa voor. Voeg de avocado toe aan een schaaltje samen met de tomaten, ui en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe samen met de koriander. Schep dit om.
Bereid de tomatensalade voor. Voeg de tomaten toe aan een schaaltje samen met de zonnebloemolie en azijn. Voeg de koriander toe en schep dit om.
Meng eventueel de kip en paprika om nog even door te warmen. Verwarm de wraps en vul deze met de paprika en kip, garneer met de avocadosalsa en geniet ervan met een heerlijk schaaltje tomatensalade erbij.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.