Ga terug
+ servings
Kip fajita

Kip fajita

Heerlijk recept voor kip fajita wraps gevuld met kruidige en malse kip, groenten en een frisse avocadosalsa en tomatensalade erbij. Aanrader!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 paprika’s (in reepjes gesneden)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 400 gram kippendijen (in stukjes)
  • 8 wraps (klein of middelgroot, gordita's bijvoorbeeld)
Avocadosalsa
  • 2 avocado’s (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 2 handjes koriander (vers - fijn gehakt)
Tomatensalade
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 ml azijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 handjes koriander (vers - fijn gehakt)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Voeg een scheut olijfolie toe aan een ruime koekenpan of wok op een middelhoog vuurtje, voeg de gesneden paprika toe met de ui. Bak ca. 5 minuten met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
  • Voeg een ½ theelepel gemberpoeder, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe. Meng de kruiden met de groenten en roer dit om. Bak de groenten nog 5 minuten door. Haal daarna de groenten uit de pan.
  • Voeg de kip toe aan dezelfde pan en bak de kip gaar. Voeg een ½ theelepel paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 1 theelepel cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe en meng dit goed samen.
  • Bereid de avocadosalsa voor. Voeg de avocado toe aan een schaaltje samen met de tomaten, ui en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe samen met de koriander. Schep dit om.
  • Bereid de tomatensalade voor. Voeg de tomaten toe aan een schaaltje samen met de zonnebloemolie en azijn. Voeg de koriander toe en schep dit om.
  • Meng eventueel de kip en paprika om nog even door te warmen. Verwarm de wraps en vul deze met de paprika en kip, garneer met de avocadosalsa en geniet ervan met een heerlijk schaaltje tomatensalade erbij.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 30g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.