Ga terug
+ servings

Pasta met kip

Pasta met kip, spinazie en zongedroogde tomaten. Een heerlijk eenpansgerecht voor een romige pasta. Snel, makkelijk en ontzettend lekker!
4.47 van 54 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 300 gram kipfilet
  • theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 liter water
  • 250 gram pasta (bijv. rigatoni)
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan.
  • Snij ondertussen de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en peper en zout naar smaak en bak de kip gaar.
  • Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg het water met een snuf zout toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook in ca. 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
  • Voeg dan de kip, spinazie, kookroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes toe. Warm het geheel even goed door tot de spinazie geslonken is en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 33g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.