Ga terug
+ servings
Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek, boterkoek maar dan met speculaaskruiden. Zo ontzettend lekker en makkelijk om te maken, deze MOET je echt proberen!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 20 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram bloem
  • 275 gram roomboter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 250 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei (middel)
  • snuf zout
  • 1 eidooier (+ scheutje melk)
  • 1-2 eetlepels amandelschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de bloem, roomboter, speculaaskruiden, basterdsuiker, ei en een snuf zout in een kom en mix dit met een keukenmachine of handmixer tot een dik beslag.
  • Vet een bakvorm in en stort hier het beslag in.
  • Kluts de eidooier met de melk en bestrijk hiermee het beslag. Verdeel het amandelschaafsel er overheen.
  • Schuif de boterkoek in de voorwarmde oven en bak hem in ca. 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 2g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.