Flammkuchen
Het recept voor een heerlijke flammkuchen met spekjes, crème fraîche, rode ui en zwarte peper. De klassieker, zo lekker!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 flammkuchen
Maak het deeg zoals aangegeven in het recept of gebruik een rol kant-en-klaar flammkuchen deeg. Bak het deeg nog niet af.
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Bak de spekjes uit in een pan en laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Snij de ui in dunne ringen, gebruik hiervoor eventueel een mandoline.
Rol het deeg uit, uit de helft van het flammkuchen deeg recept haal je 2 porties.
Verdeel de crème fraîche over het deeg, daaroverheen verdeel je de spekjes en de rode ui. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Leg de flammkuchen in de oven en bak hem in ca. 10-15 minuten licht knapperig en gaar. Eet smakelijk!
Calorieën: 646 kcal | Koolhydraten: 79 g | Eiwitten: 21 g | Vetten: 25 g | Verzadigd vet: 12 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.