Ga terug
+ servings

Shoarma maken

Een lekker en heel makkelijk recept om zelf shoarma te maken. Ik geef je mijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte shoarma.
4.50 van 16 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 5 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • 1 theelepel koriander (gemalen - gedroogd)
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen - gedroogd)
  • 1 theelepel komijn (gemalen - gedroogd)
  • ½ theelepel kardemom (gemalen - gedroogd)
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen - gedroogd)
  • ¼ theelepel cayennepeper (gemalen - gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout
Om te serveren: pita, knoflooksaus, sla, komkommer, tomaat

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes
    • Doe de rest van de ingrediënten in een kom bij elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng dit tot een gladde marinade.
    • Giet de marinade bij de kipdijfilet reepjes. Schep goed door elkaar, zodat alle kipstukjes bedekt zijn met de marinade. Dek de kip af en laat minimaal 1 uur (of langer) marineren in de koelkast.
    • Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet gaar.
    • Serveer met pitabroodjes, knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat naar smaak. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 16g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.