Ter garnering optioneel: naan, ingelegde rode ui, koriander en limoen
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en de pompoen, snij in blokjes.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en gember even kort aan.
Voeg de currypasta toe en bak even kort mee (ca. 1 minuut).
Voeg de zoete aardappel, pompoenblokjes en kikkererwten toe samen met de kokosmelk, garam massala en het water. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat het vervolgens ca. 20 min. rustig pruttelen. Test of de groenten gaar zijn.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Schep tot slot de spinazie door de curry en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst, naan en garneer met koriander, ingelegde rode ui en limoen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* De ene currypasta, is de ander niet. Dus proef vooral even hoe 'sterk' die van jou is, voor je het erbij doet. Naar smaak kun je minder of meer gebruiken dan in het recept staat.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.