Snij de zalm in grove stukken en doe in een hakmolen of keukenmachine.
Pulseer de zalm een paar keer* en voeg dan de overige ingrediënten voor de burger toe.
Vorm hier 4 zalmburgers van en leg in de koelkast om even op te stijven.
Ondertussen bereid je de broodjes voor door de hamburgerbroodjes even kort te grillen.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Snij de avocado en komkommer in dunne plakken.
Besmeer de binnenkant van de broodjes (zowel de onderste als de bovenste helft) met de saus en haal de zalmburgers uit de koelkast.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 3-5 minuten per kant gaar.
Leg de burgers op de broodjes en verdeel hierover de plakjes avocado, repen komkommer, ingelegde rode ui naar smaak. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Je kunt de zalm zo fijn malen als je zelf wilt. Ik vind het persoonlijk wel lekker als er nog een beetje structuur in zit, dus maal ik de zalm grof met de ingrediënten zodat er nog kleine stukjes zalm in zitten en het niet een gladde pasta is.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.