Go Back
+ servings

Plaattaart met gegrilde groenten

Vegan plaattaart met hummus en lekker veel gegrilde groenten
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (plantaardig)
  • 150 gram hummus
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (kleine)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 50 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepels tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het vel bladerdeeg met bakpapier uit en leg dit de bakplaat. Vouw 1-2 centimeter van de randen om zoals te zien is op de foto.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de plaattaart enkele minuten in de voorverwarmende oven voor.
  • Snij de courgette en de aubergine in plakken. De puntpaprika in grove stukken, de rode ui in halve maantjes en de cherrytomaten halveer je.
  • Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de groenten om en om gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de hummus over de plaattaart en daarover de gegrilde groenten. Strooi de oregano en tijm erover.
  • Zet de plaattaart nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot hij gaar is. Strooi de laatste 5 minuten de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 10g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.