Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
In een ruime kom meng je de melk, ei, honing, appelstroop en de kruiden (koekkruiden & 5 spice). Doe dit met een garde tot een glad mengsel hebt.
In een andere kom meng je het volkoren tarwemeel, bakpoeder en een flinke snuf zout.
Mix dit nu beetje bij beetje door de kom met vloeibare ingrediënten. Doe dit lepeltje voor lepeltje: zo voorkom je klontjes. Je kunt ook het hele zaakje in een keukenmachine doen of met de handmixer mixen mocht je het handig vinden maar met de garde gaat het ook prima. Zorg er alleen wel voor dat je een glad mengsel hebt.
Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Handig hierbij is om het bakpapier tot een prop te vormen en deze dan nat te maken. Daarna kun je 'm makkelijk in de vorm doen.
Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm en strooi er dan wat ongezouten noten overheen.
Doe de ontbijtkoek nu in de oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Controleer na een half uurtje even met een satéprikker of de cake gaar is. Dit doe je door de satéprikker in de ontbijtkoek te steken en als deze er schoon uitkomt is 'ie gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.