Pastinaaksoep
Makkelijk recept voor een snelle, vegetarische pastinaaksoep met pesto olie
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram pastinaak 2 (groenten)bouillonblokjes 2 tenen knoflook 1 ui 1 laurierblaadje 1 klontje roomboter* 2 eetlepel groene pesto 2 eetlepels olijfolie peper, zout
Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes.
Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee.
Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken.
Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover. Eet smakelijk!
* Als je het recept volledig plantaardig (vegan) wilt maken, gebruik dan een beetje plantaardige boter i.p.v. roomboter.
Calorieën: 210 kcal | Koolhydraten: 30 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 9 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.