Ga terug
+ servings
Citroenmousse recept

Citroenmousse

Makkelijk recept voor een heerlijk, fris en zomers toetje met citroen. Deze citroenmousse zet je binnen 15 minuten op tafel, geniet!
4.62 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 bastognekoeken
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram lemon curd
  • 1 theelepel citroenextract
  • 1 theelepel citroenrasp

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van 4 glaasjes.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  • Klop de mascarpone los samen met de lemon curd, citroenrasp en citroenextract.
  • Schep de slagroom door het mascarpone-mengsel en verdeel dit over 4 glaasjes. Gebruik eventueel een spuitzak om het mengsel mooi te verdelen.
  • Garneer naar wens met een stukje citroen en/of een takje munt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 647kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 7g | Vetten: 48g | Verzadigd vet: 29g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.