Citroenmousse
Makkelijk recept voor een heerlijk, fris en zomers toetje met citroen. Deze citroenmousse zet je binnen 15 minuten op tafel, geniet!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
6 bastognekoeken 200 ml slagroom 50 gram suiker 200 gram mascarpone 150 gram lemon curd 1 theelepel citroenextract 1 theelepel citroenrasp
Verkruimel de bastognekoeken en verdeel deze over de bodem van 4 glaasjes.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
Klop de mascarpone los samen met de lemon curd, citroenrasp en citroenextract.
Schep de slagroom door het mascarpone-mengsel en verdeel dit over 4 glaasjes. Gebruik eventueel een spuitzak om het mengsel mooi te verdelen.
Garneer naar wens met een stukje citroen en/of een takje munt. Eet smakelijk!
Calorieën: 647 kcal | Koolhydraten: 47 g | Eiwitten: 7 g | Vetten: 48 g | Verzadigd vet: 29 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.