optioneel verse kruiden zoals munt, peterselie en/of dille
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Was de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Snij de komkommer in dunne plakjes met een dunschiller of mandoline.
Doe de plakjes in een vergiet en laat uitlekken. Voeg eventueel een beetje zout toe aan de komkommer om het proces te versnellen.
Doe de Griekse yoghurt in een ruime kom. Knijp de plakjes komkommer goed uit zodat zo goed als al het vocht eruit is. Voeg toe aan de yoghurt.
Voeg het citroensap, olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Extra lekker als je het even (of een nachtje) in laat trekken. Garneer optioneel met verse kruiden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.