Ga terug
+ servings
Tzatziki

Tzatziki

Recept voor de allerlekkerste tzatziki saus. Klassiek met komkommer, knoflook en dikke Griekse yoghurt. Makkelijk om te maken!
4.30 van 20 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 komkommer
  • 500 ml volle Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • peper en zout
  • optioneel verse kruiden zoals munt, peterselie en/of dille

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Snij de komkommer in dunne plakjes met een dunschiller of mandoline.
  • Doe de plakjes in een vergiet en laat uitlekken. Voeg eventueel een beetje zout toe aan de komkommer om het proces te versnellen.
  • Doe de Griekse yoghurt in een ruime kom. Knijp de plakjes komkommer goed uit zodat zo goed als al het vocht eruit is. Voeg toe aan de yoghurt.
  • Voeg het citroensap, olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Extra lekker als je het even (of een nachtje) in laat trekken. Garneer optioneel met verse kruiden.

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 353kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 53g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.