Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de pastinaak, wortel, ui en gember in grove stukken en doe in een ruime kom.
Doe hierbij een scheut olijfolie bij samen met de kurkuma, koriander en komijn. Schep goed door elkaar en verdeel er naar smaak wat peper en zout over.
Verdeel over de bakplaat en zet het geheel in de oven voor ca. 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
Doe de groenten in een ruime pan, verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg 500 ml water water toe.
Breng aan de kook en laat nu zachtjes een kwartiertje koken.
Haal de stukken gember uit de soep en pureer hem vervolgens fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met (zelfgemaakte) pesto eroverheen en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.