Ga terug
+ servings
Pastinaak-wortelsoep

Pastinaak-wortelsoep

Recept voor een heerlijke soep met geroosterde pastinaak, wortel en kruiden. Een makkelijk vegetarisch soepje bomvol smaak!
4.46 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember (in plakjes)
  • ½ theelepel kurkuma
  • 2 theelepels koriander (gemalen)
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 blokje groentebouillon
Olijfolie, peper en zout

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
    • Snij de pastinaak, wortel, ui en gember in grove stukken en doe in een ruime kom.
    • Doe hierbij een scheut olijfolie bij samen met de kurkuma, koriander en komijn. Schep goed door elkaar en verdeel er naar smaak wat peper en zout over.
    • Verdeel over de bakplaat en zet het geheel in de oven voor ca. 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
    • Doe de groenten in een ruime pan, verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg 500 ml water water toe.
    • Breng aan de kook en laat nu zachtjes een kwartiertje koken.
    • Haal de stukken gember uit de soep en pureer hem vervolgens fijn. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer met (zelfgemaakte) pesto eroverheen en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.