Ga terug
+ servings
tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto

Tagliatelle met ricotta, rucola en pesto. Dit heerlijke gerechtje zet jij binnen 30-minuten op tafel. Snel, makkelijk én ontzettend lekker.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram tagliatelle
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram cherrytomaten
  • 200 ml water
  • 50 gram rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepel pesto
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • boter/ olie, zwarte peper en zout
optioneel: Parmezaanse kaas om eroverheen te doen

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de tagliatelle beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet vervolgens af.
    • Terwijl de pasta aan het koken is gaan we de saus klaar maken. Snipper 1 ui, snijd de knoflookteentjes fijn en de cherrytomaten in partjes.
    • Verhit een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg daarna de knoflook toe, schep om en voeg dan de partjes cherrytomaten toe. Schep het geheel even om tot de cherrytomaatjes zacht zijn geworden.
    • Voeg het gehakt toe en rul deze bruin.
    • Breng op smaak met 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 eetlepels pesto en naar smaak zwarte peper & zout.
    • Zodra het gehakt bruin is voeg je de ricotta en het water toe. Even omroeren tot de ricotta is gesmolten en op smaak brengen met peper en zout.
    • Doe de pasta zodra je deze hebt afgegoten bij de saus en meng dit goed door elkaar.
    • Verdeel de pasta over de borden en verdeel hierover de rucola en de pijnboompitten. Eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover en.... Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 627kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwitten: 37g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 8g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.