Kook de tagliatelle beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet vervolgens af.
Terwijl de pasta aan het koken is gaan we de saus klaar maken. Snipper 1 ui, snijd de knoflookteentjes fijn en de cherrytomaten in partjes.
Verhit een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg daarna de knoflook toe, schep om en voeg dan de partjes cherrytomaten toe. Schep het geheel even om tot de cherrytomaatjes zacht zijn geworden.
Voeg het gehakt toe en rul deze bruin.
Breng op smaak met 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 eetlepels pesto en naar smaak zwarte peper & zout.
Zodra het gehakt bruin is voeg je de ricotta en het water toe. Even omroeren tot de ricotta is gesmolten en op smaak brengen met peper en zout.
Doe de pasta zodra je deze hebt afgegoten bij de saus en meng dit goed door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel hierover de rucola en de pijnboompitten. Eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover en.... Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.