Ga terug
+ porties
Pesto maken

Pesto maken

Zelf pesto maken is zó ontzettend makkelijk. Ik beloof je als je dit recept maakt koop je geen potje 'pesto genovese' meer. Dit is zo lekker!
4.57 van 30 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje groene pesto

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 40 gram pijnboompitten
  • 30 gram basilicumblaadjes (vers)
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 90 ml olijfolie
  • zwarte peper, paar druppels citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Laat daarna even afkoelen.
  • Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
  • Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto.
  • Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
  • Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto! Eet smakelijk

handig om te weten:

Let op: voedingswaarden zijn voor het totale recept. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1230kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 21g | Vetten: 128g | Verzadigd vet: 21g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.