Pesto maken
Zelf pesto maken is zó ontzettend makkelijk. Ik beloof je als je dit recept maakt koop je geen potje 'pesto genovese' meer. Dit is zo lekker!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 1 potje groene pesto
40 gram pijnboompitten 30 gram basilicumblaadjes (vers) 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 1 teen knoflook 90 ml olijfolie zwarte peper, paar druppels citroensap
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Laat daarna even afkoelen.
Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto.
Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto! Eet smakelijk
Let op: voedingswaarden zijn voor het totale recept.
Calorieën: 1230 kcal | Koolhydraten: 8 g | Eiwitten: 21 g | Vetten: 128 g | Verzadigd vet: 21 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.