Ga terug
+ servings
Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek met amandelspijs

Makkelijk Sinterklaas recept een heerlijke gevulde speculaas boterkoek met amandelspijs
4.60 van 10 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 175 gram amandelspijs
  • 3-4 eetlepels amandelschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter samen met de suiker in een paar minuten luchtig in een stand mixer.
  • Voeg een ei toe en mix dit erdoorheen.
  • Voeg dan de bloem, koekkruiden en een snufje zout naar smaak toe en meng dit erdoorheen.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en/of bedek de bodem met een velletje bakpapier.
  • Kluts ondertussen het andere eitje in een kommetje.
  • Verkruimel de amandelspijs in een andere kom en doe hierbij ongeveer de helft van het geklutste eitje. Meng dit door elkaar zodat de amandelspijs makkelijker te bewerken is.
  • Verdeel nu de helft van het deeg voor de boterkoek met speculaaskruiden over de bodem van de springvorm.
  • Verdeel hier de amandelspijs over en laat aan de buitenkant ongeveer een centimeter rondom vrij.
  • Hierover verdeel je de rest van het deeg. Druk goed aan zodat het een mooie gladde bovenkant heeft. Bestrijk met de rest van het geklutste eitje.
  • Verdeel hier het amandelschaafsel over. En zet de speculaas boterkoek in de oven voor ongeveer 30 tot 45 minuten.
  • Laat de boterkoek daarna afkoelen en snij hem in ongeveer 10 stukken. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

handig om te weten:

Ik gebruikte voor dit recept een springvorm met een diameter van 18 cm. Je kunt uiteraard ook een speciaal boterkoek bakvorm voor gebruiken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 5g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.