Snij de onderkant van de spruitjes, halveer ze en spoel ze schoon onder de kraan.
Kook de aardappels gaar in een pan met ruim water en een snuf zout in ca. 10-15 minuten. Giet daarna af.
Kook ondertussen ook de spruitjes in ca. 10 minuten beetgaar in een steelpan met een snuf zout. Giet daarna af.
Bak de plantaardige spekreepjes uit in een beetje olie in een koekenpan en bak op het laatst de spruitjes even mee. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en zout. Haal dit nu uit de koekenpan en zet even apart.
Schil de appel en snij in grove stukjes. Bak de appel even kort om en om in dezelfde koekenpan.
Stamp de aardappels met een scheutje melk, een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.
Schep de spruitjes en spekjes erdoor. Serveer met de gebakken appel eroverheen en naar smaak eventueel wat gehaktballetjes.