Ga terug
+ servings
Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

Makkelijk recept voor een spruitjesstamppot met spekjes en appel
4.22 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • 600 gram spruitjes
  • 150 gram spekreepjes (eventueel vega(n))
  • 2 appels
  • scheutje melk, klontje boter, peper en zout
  • 2 theelepels kerriepoeder
Optioneel: serveer eventueel met (vega(n)) gehaktballetjes

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Schil de aardappels en snij in blokjes.
    • Snij de onderkant van de spruitjes, halveer ze en spoel ze schoon onder de kraan.
    • Kook de aardappels gaar in een pan met ruim water en een snuf zout in ca. 10-15 minuten. Giet daarna af.
    • Kook ondertussen ook de spruitjes in ca. 10 minuten beetgaar in een steelpan met een snuf zout. Giet daarna af.
    • Bak de plantaardige spekreepjes uit in een beetje olie in een koekenpan en bak op het laatst de spruitjes even mee. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en zout. Haal dit nu uit de koekenpan en zet even apart.
    • Schil de appel en snij in grove stukjes. Bak de appel even kort om en om in dezelfde koekenpan.
    • Stamp de aardappels met een scheutje melk, een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.
    • Schep de spruitjes en spekjes erdoor. Serveer met de gebakken appel eroverheen en naar smaak eventueel wat gehaktballetjes.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 270kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 10g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.