Snij de broccoli en kook de roosjes in enkele minuten beetgaar in een pan met kokend water.
Snij de tofu in blokjes, verdeel er naar smaak wat zout over.
Strooi de maizena erover en schud de blokjes om, zodat de maizena goed verdeeld is.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de knoflook en de ui heel kort en bak de tofublokjes goudbruin.
Meng de ingrediënten voor de saus samen in een kommetje.
Voeg de saus toe aan de tofu en bak deze even kort mee.
Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep de gebakken tofu en de broccoli erbij. Strooi er naar wens wat sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Serveer direct.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.