Ga terug
+ servings
Sticky tofu, broccoli en rijst bowl

Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

Makkelijke vegan maaltijd met zoete en plakkerige gebakken tofu, rijst en groenten.
4.5 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram rijst
  • 300 gram broccoli
  • 175 gram tofu
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • olie, zout
Voor de saus:
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel maizena
Ter garnering: sesamzaadjes, bosui in ringetjes

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
    • Snij de broccoli en kook de roosjes in enkele minuten beetgaar in een pan met kokend water.
    • Snij de tofu in blokjes, verdeel er naar smaak wat zout over.
    • Strooi de maizena erover en schud de blokjes om, zodat de maizena goed verdeeld is.
    • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de knoflook en de ui heel kort en bak de tofublokjes goudbruin.
    • Meng de ingrediënten voor de saus samen in een kommetje.
    • Voeg de saus toe aan de tofu en bak deze even kort mee.
    • Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep de gebakken tofu en de broccoli erbij. Strooi er naar wens wat sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Serveer direct.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 458kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwitten: 19g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.