Ga terug
+ porties
Pasta alfredo

Pasta alfredo

Makkelijk recept voor pasta alfredo
4.29 van 7 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram pasta
  • 200 ml kookroom
  • 75 gran roomboter
  • 70 gram spekreepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra ter garnering)
  • 1 ui (klein)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp
  • olijfolie, verse peterselie, peper, zout en nootmuskaat naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  • Bak de spekreepjes met een heel klein beetje (olijf)olie even uit in een ruime koekenpan en houd deze apart.
  • Rasp het uitje heel fijn en snijd ook de knoflook fijn.
  • Giet de pasta af zodra deze beetgaar is.
  • Als laatste maken we de saus en hiervoor gebruik je de koekenpan waarin je de spekreepjes hebt gebakken (lees: extra veel smaak :) ).
  • Verhit de roomboter op middelhoog vuur en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze zacht zijn.
  • Voeg dan de citroenrasp toe samen met de kookroom.
  • Meng alles door elkaar en voeg tot slot de Parmezaanse kaas toe.
  • Laat de saus inkoken en breng op smaak met (fijngesneden) peterselie, peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  • Schep de kalkoenspekreepjes erdoor en serveer je pasta Alfredo met extra Parmezaanse kaas en een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 853kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 25g | Vetten: 59g | Verzadigd vet: 33g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.