Gebruik een bakvorm of ovenschaal met de afmeting: 20 x 20 cm en vet deze in of verdeel bakpapier over de bodem en de zijkanten.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Verkruimel de biscuit.
Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde biscuit.
Stort dit in de vorm en druk de bodem goed aan.
Mix vervolgens de volgende ingrediënten met een elektrische mixer of keukenmachine in 2-3 minuten tot een luchtig geheel: de roomkaas, 175 gram Griekse yoghurt, bloem, 75 gram suiker, ei, eiwit, snuf zout en vanille extract.
Verdeel dit over de biscuit bodem en bak dit in de oven voor 25-30 minuten.Na het bakken is het in het midden waarschijnlijk nog een beetje "wiebelig". Dat is goed als de zijkanten maar mooi stevig zijn.
Na het bakken laat je de onderkant een beetje afkoelen en gaan we de roze bovenkant maken.
Pureer hiervoor de aardbeien samen met 3 eetlepels suiker en 225 gram Griekse yoghurt.
Verdeel dit over de andere laag en bak dit vervolgens 15-20 minuten in de oven (op 175 graden).
Laat de aardbeien cheesecake vervolgens volledig afkoelen en zet het daarna voor minimaal 3 uur (maar bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
Snijd de cheesecake daarna in vierkantjes en garneer naar wens met plakjes aardbei of een toefje slagroom. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Hoeveelheid afhankelijk van hoe groot je de stukjes snijdt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.