Ga terug
+ servings
Aardbeien cheesecake met yoghurt

Aardbeien cheesecake met yoghurt

Heerlijke cheesecake met laagjes aardbeien cheesecake en yoghurt cheesecake
4.50 van 14 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 175 gram biscuits
  • 175 gram roomkaas
  • 100 gram aardbeien (+ extra ter decoratie)
  • 80 gram roomboter (ongezouten)
  • 75 gram suiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 ei (middel)
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Gebruik een bakvorm of ovenschaal met de afmeting: 20 x 20 cm en vet deze in of verdeel bakpapier over de bodem en de zijkanten.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Verkruimel de biscuit.
  • Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde biscuit.
  • Stort dit in de vorm en druk de bodem goed aan.
  • Mix vervolgens de volgende ingrediënten met een elektrische mixer of keukenmachine in 2-3 minuten tot een luchtig geheel: de roomkaas, 175 gram Griekse yoghurt, bloem, 75 gram suiker, ei, eiwit, snuf zout en vanille extract.
  • Verdeel dit over de biscuit bodem en bak dit in de oven voor 25-30 minuten.Na het bakken is het in het midden waarschijnlijk nog een beetje "wiebelig". Dat is goed als de zijkanten maar mooi stevig zijn.
  • Na het bakken laat je de onderkant een beetje afkoelen en gaan we de roze bovenkant maken.
  • Pureer hiervoor de aardbeien samen met 3 eetlepels suiker en 225 gram Griekse yoghurt.
  • Verdeel dit over de andere laag en bak dit vervolgens 15-20 minuten in de oven (op 175 graden).
  • Laat de aardbeien cheesecake vervolgens volledig afkoelen en zet het daarna voor minimaal 3 uur (maar bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
  • Snijd de cheesecake daarna in vierkantjes en garneer naar wens met plakjes aardbei of een toefje slagroom. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Hoeveelheid afhankelijk van hoe groot je de stukjes snijdt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 209kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 4g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.