Ga terug
+ servings
Plaattaart met groene asperges en ei

Plaattaart met groene asperges

Makkelijk recept voor een heerlijke plaattaart met groene asperges, ei en doperwten.
4.24 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram groene asperges (groene aspergetips)
  • 50 gram doperwten
  • 4 eieren (middel)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol de rol bladerdeeg uit, laat het velletje bakpapier zitten en vouw de randjes iets terug.
  • Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg en bak hem enkele minuten voor in de oven die aan het voorverwarmen is.
  • Bestrijk daarna de bodem met crème fraîche.
  • Bedek de plaattaart met de groene aspergetips, doperwten en tik 3 eitjes over de plaattaart.
  • Het 4de ei kluts je even kort in een kommetje en daarmee bestrijk je de randen.
  • Strooi er naar smaak peper en zout over en bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 14g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.