Plaattaart met groene asperges
Makkelijk recept voor een heerlijke plaattaart met groene asperges, ei en doperwten.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling) 3 eetlepels crème fraîche 100 gram groene asperges (groene aspergetips) 50 gram doperwten 4 eieren (middel) peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Rol de rol bladerdeeg uit, laat het velletje bakpapier zitten en vouw de randjes iets terug.
Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg en bak hem enkele minuten voor in de oven die aan het voorverwarmen is.
Bestrijk daarna de bodem met crème fraîche.
Bedek de plaattaart met de groene aspergetips, doperwten en tik 3 eitjes over de plaattaart.
Het 4de ei kluts je even kort in een kommetje en daarmee bestrijk je de randen.
Strooi er naar smaak peper en zout over en bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Calorieën: 508 kcal | Koolhydraten: 37 g | Eiwitten: 14 g | Vetten: 31 g | Verzadigd vet: 15 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.