Ga terug
+ porties
Aspergesoep

Aspergesoep

Makkelijk recept voor heerlijke, zelfgemaakte aspergesoep. Deze romige soep met witte asperges is echt een aanrader!
4.18 van 41 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 500 gram witte asperges
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram bloem
  • 100 ml kookroom
  • zwarte peper en zout
Ter garnering: gerookte zalm, ham en/of ei, verse peterselie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook.
    • Spoel ondertussen de asperges even af onder de kraan, schil ze en snij de harde onderkant eraf (ca. 3 cm).
    • Zodra het water kookt doe je de schillen én de asperges in de pan. De harde kontjes gooi je weg.
    • Laat de hele asperges voor ongeveer 10 minuten mee koken tot ze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep.
    • Laat de soep met aspergeschillen nu nog een half uurtje tot een uurtje rustig pruttelen.
    • Giet dan de soep af door een vergiet en vang de bouillon op. Vul indien nodig bij met water tot je weer 1 liter hebt.
    • Snipper de sjalotjes.
    • Verhit de boter in een ruime pan en fruit de sjalotjes even aan tot deze glazig zijn.
    • Voeg dan de bloem toe en bak deze even kort mee.
    • Schep dan beetje bij beetje de bouillon erbij en mix met een garde tot een gebonden soep.
    • Snijd vervolgens de hele asperges in stukjes en houd de topjes apart.
    • Voeg dan de stukjes asperge toe aan de soep (niet de kopjes!) en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
    • Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hierover de aspergekoppen en naar smaak gerookte zalm of ham en eventueel een gekookte eitje en wat verse peterselie. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 252kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 5g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 12g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.