Ga terug
+ servings
Yakitori - Japanse kipspiesjes

Yakitori - Japanse kipspiesjes

Heerlijk en makkelijk recept voor Japanse kipspiesjes, yakitori
4.78 van 9 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipdijfilet
  • 8 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en breng het op smaak met zout. Rijg de kleine stukjes vlees aan het stokje en leg de saté afgedekt in de koelkast.
  • Neem een steelpannetje en doe hierin de mirin, sake, zoute sojasaus en lichtbruine basterdsuiker. Roer dit even door, breng aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat dit zo'n 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een stroperig mengsel oftewel "lak".
  • Verhit de grill of de barbecue en grill de yakitori gaar. Bestrijk de yakitori ondertussen met de "lak" en draai ze af en toe om zodat ze aan beide kanten gaar en lekker "gekruid" worden door de lak. Serveer met dun gesneden bosui, gefrituurde knoflook en/of sesamzaadjes. Lekker met een beetje sojasaus, rijst en groenten zoals choy sum bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: laat de satéstokjes een nachtje van te voren weken in een glas water, zo voorkom je dat de houten stokjes tijdens het grillen verbranden

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 11g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.