Go Back
+ servings

Lava cake met caramel

Lava cake recept met caramel en Fleur de Sel. Makkelijk recept voor een heerlijk toetje.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Hoeveelheid: 4 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 125 gram pure chocolade
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • ½ blikje dulce de leche
  • vanille extract
  • Fleur de Sel van Le Saunier de Camarague
  • cacaopoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Klop de eieren samen met het suiker met een handmixer of staande mixer in ca. 5 tot 10 minuten tot een luchtige wittige massa.
  • Smelt je de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au-bain-marie of in de magnetron.
  • Laat de gesmolten boter en chocolade iets afkoelen en spatel het vervolgens beetje bij beetje voorzichtig door de opgeklopte eieren.
  • Spatel er tot slot voorzichtig het bloem door zodat je een mooi, luchtig beslag hebt.
  • De ramekins vet je in met een beetje boter en cacaopoeder. Gebruik geen bloem, dit laat namelijk een witte waas achter op het cakeje.
  • Vul ongeveer de helft van de ingevette ramekins met het beslag, doe daar een eetlepeltje Dulche de Leche op en dek af met een beetje beslag zodat de ramekins ongeveer ¾ vol zitten.
  • Zet de ramekins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 13 minuten*.
  • Haal ze uit de oven, leg een schaaltje op de ramekin, draai om en het cakeje stort je op deze manier op het schaaltje.
  • Strooi er wat Fleur de Sel over en serveer naar smaak met een bolletje ijs erbij, een toefje slagroom of wat rood fruit. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* De bereidingstijd van 13 minuten met mijn oven geeft het perfecte resultaat. Het cakeje is aan de buitenkant gaar, aan de binnenkant nog iets zacht en de caramel vloeibaar. Elke oven is anders dus het kan handig zijn van te voren jouw oven even te testen of je deze tijd kunt aanhouden of ze wellicht 1 tot 2 minuutjes langer of korter moet bakken.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 9g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 33g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.