Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven
Makkelijk recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm.
4.45
van
9
stemmen
Printen
Pinterest
Voorbereiding:
15
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
Totale tijd:
1
uur
Hoeveelheid:
2
personen
Wat heb je nodig (ingrediënten):
500
gram
krieltjes
2-3
takjes
tijm
1
citroen
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout.
Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!
voedingswaarden (per persoon/ portie):
Calorieën:
277
kcal
|
Koolhydraten:
48
g
|
Eiwitten:
6
g
|
Vetten:
7
g
|
Verzadigd vet:
1
g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?
Maak dan snel én gratis een eigen
account
aan.