Ga terug
+ servings

Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven

Makkelijk recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm.
4.45 van 9 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram krieltjes
  • 2-3 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
  • Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
  • Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
  • Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout.
    Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
  • Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
  • Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.