Ga terug
+ servings
Krieltjes uit de oven

Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven

Makkelijk recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm.
4.25 van 24 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram krieltjes
  • 2-3 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
  • Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
  • Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
  • Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout.
    Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
  • Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
  • Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.