Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven
Makkelijk recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm.
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram krieltjes 2-3 takjes tijm 1 citroen 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie peper en zout
Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout. Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!
Calorieën: 277 kcal | Koolhydraten: 48 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.