Ga terug
+ servings

Wraps met garnalen en avocado

Heerlijke wraps met krokante garnalen, sla, avocado en een romige, licht pittige saus.
4.84 van 12 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de garnalen:
  • 450 gram garnalen ((gepelde uit de diepvries - ontdooid)(gepeld uit de diepvries - ontdooid))
  • 75 gram bloem
  • 75 gram panko ((Japans broodkruim))
  • 2 eieren
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout, peper, olie
Voor de wraps:
  • 8 wraps ((klein))
  • 125 gram cherrytomaten ((gehalveerd))
  • 75 gram gemengde sla
  • 1 avocado ((in blokjes gesneden))
Voor de saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • sriracha (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de garnalen om en dep ze droog met een keukenpapiertje.
  • Doe in een kom de bloem samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en naar smaak peper en zout.
  • In een andere kom kluts je de eieren en in een andere kom doe je de panko. (In totaal heb je dus 3 kommen).
  • Haal de garnalen een voor een door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tot slot door de panko en leg ze op een bordje.
  • Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan  zodat er een laag van ca. 3/4 centimeter ontstaat en de garnalen net onder de olie komen als ze in de pan liggen.
  • Bak de garnalen in delen in de hete olie en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
    Probeer de temperatuur van de olie constant te houden rond de 175 graden (=middelhoog vuur).
  • Verwarm ondertussen de wraps en maak de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kommetje te mengen.
  • Als alle garnalen gebakken zijn is het tijd om de wraps te vullen. Verdeel een beetje van de saus over de wraps, vul ze met de sla, blokjes avocado, tomaat en de garnalen. Verdeel er naar smaak eventueel nog extra saus overheen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Extra: ter garnering kun je nog wat koriander en ingelegde rode ui op de wraps doen. Ook lekker met wat partjes limoen om uit te knijpen over de wraps.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 712kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwitten: 38g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.