Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snipper het sjalotje, snij de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Strooi rijkelijk peper en zout over de varkenshaas.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in enkele minuten rondom aan.
Haal de pan van het vuur en doe de varkenshaas in een ovenschaal.
Voeg 1 eetlepel roomboter toe aan de koekenpan samen met de oregano. Zodra de boter gesmolten is giet je het over de varkenshaas en dit zet je voor 10 minuten in de oven. Haal de varkenshaas daarna uit de oven en dek af met aluminiumfolie.
Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een pan met kokend water en een snuf zout. Giet de pasta af.
Maak met een keukenpapiertje de koekenpan schoon en verhit er opnieuw olie en de andere eetlepel roomboter in de pan.
Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan en bak dan de champignons hierin op.
Zodra de pasta beetgaar is voeg je dit toe aan de champignons, schep door elkaar.
Voeg dan 2 eetlepels water toe, 1 eetlepel crème fraîche en 1 tot 2 eetlepels pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Nu gaan we de borden opmaken: verdeel de rucola over twee borden, daarna de pasta, snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden en garneer naar smaak met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.