Schil de aardappel en de wortel. Snij deze samen met de tomaat in stukjes.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui tot deze glazig is.
Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even kort mee.
Voeg dan de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak even mee.
Spoel de rode linzen even af onder de kraan en doe ze daarna in de pan erbij. Schep vervolgens alles even om.
Giet dan het liter water erbij samen en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep zonder deksel nu 45 minuten rustig pruttelen (roer af en toe even om).
Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper, zout en eventueel een beetje citroensap. Garneer naar smaak met kookroom, peterselie en chilivlokken. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Het is niet nodig om de rode linzen van te voren te weken/ wellen.Tip: Turkse linzensoep kun je prima 1-2 dagen van te voren maken. Daar wordt de soep alleen maar lekkerder van.Het recept is lactosevrij wanneer je geen kookroom gebruikt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.