Turkse Linzensoep

Recept voor een heerlijke, gezonde en vegetarische, Turkse rode linzensoep.
4.5 van 8 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 5 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram rode linzen
  • 2 aardappels ((klein))
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje ((kipbouillon of groentebouillon))
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappel en de wortel. Snij deze samen met de tomaat in stukjes.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even kort mee.
  • Voeg dan de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak even mee.
  • Spoel de rode linzen even af onder de kraan en doe ze daarna in de pan erbij. Schep vervolgens alles even om.
  • Giet er dan 1½ liter water bij samen en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de soep zonder deksel nu 45 minuten rustig pruttelen (roer af en toe even om).
  • Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper, zout en eventueel een beetje citroensap. Garneer naar smaak met kookroom, peterselie en chilivlokken. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Het is niet nodig om de rode linzen van te voren te weken/ wellen.
Tip: Turkse linzensoep kun je prima 1-2 dagen van te voren maken. Daar wordt de soep alleen maar lekkerder van.
Het recept is lactosevrij wanneer je geen kookroom gebruikt.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 214kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 12g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.