Activeer de gist door de melk, gist en suiker in de beslagkom van de keukenmachine te doen. Meng door elkaar en laat enkele minuten staan tot het gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, het ei, de eidooier, roomboter en het zout toe. Kneed tot een mooi deeg met een keukenmachine.
Haal het deeg uit de kom en vet de kom iets in met een neutrale olie.
Doe de bol deeg terug erin en draai om zodat het deeg rondom is bedekt met olie. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat nu 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
Vulling maken
Ondertussen maak je de vulling. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de appels toe.
Voeg de poedersuiker, koekkruiden en een snuf zout toe.
Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg toe aan de pan. Bak tot de appels zacht zijn. Laat dan de vulling een beetje afkoelen.
Broodjes afmaken
Maak de kruimellaag door alle ingrediënten hiervoor te mengen en er een kruimeldeeg van te maken.
Rol daarna het deeg uit tot een lap van ca. 40 bij 20 cm.
Verdeel de appelvulling over het deeg. Rol horizontaal op tot je een lange rol hebt en snij deze in plakken van ca. 3-5 cm.
Leg de broodjes in een (ingevette) ovenschaal en laat nu nog een half uur (afgedekt) rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel de kruimellaag gelijkmatig over de broodjes.
Schuif de zachte zoete appelbroodjes in de oven en bak ze in ca. 20-30 minuten licht goudbruin.
Haal ze uit de oven, laat iets afkoelen en maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een dikke pasta. Verdeel deze over de appelbroodjes. En genieten maar!
handig om te weten:
Tip: de frisse citroen yoghurt Yakult Plus is ook erg lekker om te gebruiken voor de frosting zoals ik deed voor een samenwerking. Dit gebruik je dan in plaats van de melk.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.