Preistamppot
Preistamppot. Makkelijke stamppot met prei, kerrie, spekjes en oude kaas. Heerlijk met merguez worstjes erbij. Ideale maaltijd voor het hele gezin!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 35 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kilo aardappels (kruimig) 150 gram spekjes 2 uien (dunne ringen) 2 teentjes knoflook (fijn gesneden) 500 gram prei 1 theelepel kerrie 200 gram crème fraîche 150 gram oude kaas (geraspt) 25 gram roomboter 8 merguez worstjes zout en peper naar smaak
Schil de aardappels en snij in blokjes.
Kook de aardappels in ca. 15-20 minuten gaar.
Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapiertje.
In dezelfde koekenpan voeg je de boter toe en fruit je de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
Snijd de prei in ringen en bak samen met de kerrie een paar minuten mee in de koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de merguez worstjes in een andere koekenpan rondom bruin en gaar in ca. 6-8 minuten.
Stamp de aardappel met een aardappelstamper en voeg al stampend de crème fraîche toe. Meng de oude kaas door de aardappelpuree.
Meng de prei en spekjes door de puree. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveer de prei stamppot met de worstjes, eet smakelijk!
Je kunt ook andere worstjes, gehaktballetjes of een frisse salade bij deze prei stamppot serveren.
Calorieën: 1033 kcal | Koolhydraten: 72 g | Eiwitten: 37 g | Vetten: 66 g | Verzadigd vet: 29 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.