Ga terug
+ porties
Paastaart

Paastaart

De ultieme paastaart: geweldige kwarktaart met witte chocolade, bodem van Speculoos koekjes en chocolade paaseitjes in en op de taart!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 1 uur
Bereidingstijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 1 uur
Hoeveelheid: 12 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem:
  • 250 gram Speculoos koekjes (fijn gemalen)
  • 100 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
  • 5 gelatineblaadjes
  • 200 gram witte chocolade
  • 500 gram volle kwark
  • 150 gram poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram chocolade paaseitjes (wit, melk en puur - grof gehakt)
Voor de topping:
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • m&m paaseitjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng voor de bodem de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter goed door elkaar.
  • Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een beklede springvorm met bakpapier. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat het iets afkoelen.
  • Klop de kwark met poedersuiker in een grote kom even los.
  • Verwarm de slagroom en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
  • Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de kwark en meng goed.
  • Voeg het slagroom-gelatinemengsel toe aan het kwarkmengsel, voeg de chocolade paaseitjes toe en meng opnieuw.
  • Giet de vulling over de gekoelde bodem en zet het geheel minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • Klop voor de topping de slagroom stijf met de poedersuiker.
  • Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een (Wilton 2D) spuitmond.
  • Spuit toefjes slagroom op de gekoelde kwarktaart.
  • Decoreer de taart met pastel kleurige m&m’s. Geniet ervan!

handig om te weten:

Tip: de chocolade zakt wat naar de bodem, dat is niet erg, maar als je dit wilt voorkomen kun de chocolade eerst door wat bloem wentelen en dan door het beslag mengen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 595kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 10g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 22g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.