Ga terug
+ porties
beef stroganoff

Beef stroganoff

Beef Stroganoff. Een heerlijk bordje comfort food: mals vlees in een zalige, romige champignonsaus. Een fantastische Russische klassieker!
4.31 van 13 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram runderriblappen (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 400 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml runderbouillon
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 150 ml zure room
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie, zout en peper
  • verse peterselie
  • 300 gram basmati rijst

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes runderriblappen aan alle zijden bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Voeg meer olie toe indien nodig en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
  • Strooi de bloem over het champignonmengsel en roer goed door.
  • Giet langzaam de runderbouillon erbij, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
  • Voeg de tomatenpuree, mosterd, zure room en kookroom toe. Roer tot de saus dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken runderriblappen toe aan de saus en laat het geheel nog 1,5 tot 2 uur sudderen op laag vuur.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Serveer de beef stroganoff met de rijst en garneer optioneel met verse peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 560kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 41g | Vetten: 37g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.