Beef stroganoff
Beef Stroganoff. Een heerlijk bordje comfort food: mals vlees in een zalige, romige champignonsaus. Een fantastische Russische klassieker!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 2 uur uur Totale tijd: 2 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram runderriblappen (in blokjes) 1 rode ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijn gesneden) 400 gram kastanjechampignons (in plakjes) 2 eetlepels bloem 250 ml runderbouillon 70 gram tomatenpuree 2 eetlepels dijon mosterd 150 ml zure room 100 ml kookroom olijfolie, zout en peper verse peterselie 300 gram basmati rijst
Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes runderriblappen aan alle zijden bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Voeg meer olie toe indien nodig en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
Strooi de bloem over het champignonmengsel en roer goed door.
Giet langzaam de runderbouillon erbij, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, zure room en kookroom toe. Roer tot de saus dikker wordt.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken runderriblappen toe aan de saus en laat het geheel nog 1,5 tot 2 uur sudderen op laag vuur.
Kook ondertussen de rijst.
Serveer de beef stroganoff met de rijst en garneer optioneel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Calorieën: 560 kcal | Koolhydraten: 19 g | Eiwitten: 41 g | Vetten: 37 g | Verzadigd vet: 19 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.