Ga terug
+ porties
Romige gnocchi met tomaat

Gnocchi in tomatensaus

Romige gnocchi in tomatensaus. Binnen 15 minuten aan tafel en waanzinnig lekker. Dit recept is op en top comfortfood in een handomdraai. Ideaal!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gnocchi
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram cherrytomaten
  • 130 gram Boursin (of Boursin plantaardig)
  • 100 ml slagroom (of plantaardig )
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas (optioneel - of plantaardig)
  • olijfolie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit knoflook heel kort aan zodat de smaak vrij komt maar hij niet verbrandt.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee. Daarna mogen de cherrytomaten erbij. Bak die kort mee.
  • Doe de kookroom en Boursin erbij, Verwarm rustig tot de Boursin gesmolten is en de cherrytomaten zacht zijn.
  • Voeg de gnocchi toe, schep om, breng op smaak met peper en zout en serveer. Lekker met verse basilicum eroverheen en eventueel wat Parmezaanse kaas (of een plantaardig alternatief). Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 9g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.