2eetlepelsmaizena(gemengd met 1 eetlepel koud water tot een papje)
1theelepelgember(vers, geraspt)
2theelepelssesamolie
1teenknoflook(fijn gesneden)
1eetlepelrijstazijn
Sesamzaadjes(optioneel)
Overig
500gramkipfilet(4 stuks)
200gramrijst
400grambroccoli
bosui en sesamzaad ter garnering
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Verwarm de saus in een steelpannetje tot deze is ingedikt. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Naar smaak kun je eventueel nog wat sesamzaadjes toevoegen.
Marineer de kipfilets in 100 gram van de teriyaki saus (voor het beste resultaat een uurtje of langer). Wat je overhoudt kun je apart houden om de kipfilet tijdens het bakken mee te bestrijken.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Als je een stoomoven hebt, stoom de rijst gaar in de stoomoven.
Kook de broccoli beetgaar in een pan met water en een snuf zout of stoom ze gaar in de stoomoven.
Verdeel de kipfilets over een met bakpapier beklede bakplaat (teriyaki saus kan erg aanbakken en dit scheelt schoonmaken).
Bak de kipfilets 10 minuten in de oven, bestrijk halverwege met de extra teriyaki saus en bak nog 10-15 minuten in de oven tot ze helemaal gaar zijn. Haal uit de oven en bestrijk nogmaals met een beetje saus.
Verdeel de rijst over 4 borden, daarna de broccoli en tot slot de kip teriyaki. Garneer naar smaak met bosui, sesamzaadjes en eventueel extra teriyaki saus. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.