Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte. Vet de bakvorm in met bakspray (of een beetje boter) en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain-marie. Roer regelmatig totdat het mengsel volledig gesmolten en glad is. Laat het iets afkoelen.
In een ruime kom meng je de lichtbruine basterdsuiker, cacaopoeder, zout en vanillesuiker.
Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Voeg één voor één de eieren toe, en meng het mengsel na elk ei goed door met een garde.
Zeef de patentbloem boven het chocolademengsel en vouw voorzichtig erdoor tot alles goed gemengd is. Voeg de extra chocolade in stukjes toe en meng nogmaals.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownies ca. 25-30 minuten totdat een tandenstoker in het midden gestoken er bijna schoon uitkomt.
Laat de brownies volledig afkoelen in de bakvorm voordat je ze uit de vorm haalt en in vierkante stukken snijdt. Geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.