Pizza rolletjes
Deze pizza rolletjes met kaas en salami zijn zo lekker en makkelijk om te maken. De ideale snelle, warme snack. Dit is echt smullen!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 rol bladerdeeg 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook ½ theelepel lichtbruine basterdsuiker 200 gram tomatenblokjes 1 theelepel oregano (gedroogd) 1 theelepel basilicum (gedroogd) ½ theelepel tijm (gedroogd) 100 gram salami (plakjes) 200 gram geraspte kaas (+ extra) 1 ei (geklutst) 10 gram basilicum (fijn gesneden, vers) olijfolie, peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot deze glazig zijn.
Voeg dan de suiker toe en laat enkele minuten karameliseren. Voeg dan de kruiden toe en bak mee. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten pruttelen.
Laat de saus afkoelen en rol het bladerdeeg uit.
Smeer het deeg in met de saus, verdeel de salami erover en verdeel de kaas over de salami.
Rol het deeg strak dicht, snij hier dan rolletjes van 3 cm breed uit.
Verdeel deze over een bakplaat of ovenschaal bekleed met bakpapier. Smeer de pizza’s in met het ei en bestrooi optioneel nog met wat extra kaas.
Bak de pizza rolletjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar, garneer met de verse basilicum. Geniet ervan!
Calorieën: 191 kcal | Koolhydraten: 11 g | Eiwitten: 8 g | Vetten: 12 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.