Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.
Voeg olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hier de sjalotjes en knoflook.
Voeg het gehakt toe samen met 1 theelepel komijn, 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel paprikapoeder. Bak het gehakt gaar. Haal het gehakt uit de pan.
Bak in dezelfde koekenpan de spinazie tot deze compleet slinkt, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de andere helft van de komijn toe en meng dit samen.
Kook de eieren voor de ovenschotel tot ze hard gekookt zijn in ca. 7-8 minuten.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de crème fraîche, melk, roomboter en peper en zout naar smaak toe. Stamp de aardappelen tot een puree.
Verdeel de spinazie over de ovenschaal, snij de eieren in partjes en verdeel deze over de spinazie. Verdeel het gehakt over de eieren en eindig met de aardappelpuree.
Meng voor de room de kookroom met het verkruimelde bouillonblokje en de eieren. Meng dit goed samen met een garde en giet over de ovenschotel.
Verdeel tot slot de geraspte kaas eroverheen en bak de ovenschotel 30 minuten. Garneer de ovenschotel voor serveren met gehakte peterselie. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.