Champignonroomsaus
Champignonroomsaus, een klassieker en perfect voor een feestelijk (hoofd)gerecht! Super eenvoudig te maken en heerlijk romig en smaakvol.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
½ ui (gesnipperd) 250 gram champignons (in plakjes) 1 eetlepel bloem 1 eetlepel roomboter 250 ml champignonbouillon 100 ml kookroom (verse) kruiden, peper en zout
Verhit een beetje boter (ca. 1 eetlepel) in een steelpannetje met hoge rand, fruit de ui even aan en bak de champignons mee.
Voeg de bloem toe en bak kort mee.
Giet de champignonbouillon erbij samen met de kookroom. Optioneel kun je nog (verse) kruiden toevoegen.
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 326 kcal | Koolhydraten: 19 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 25 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.