Ga terug
+ porties
Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Champignonroomsaus, een klassieker en perfect voor een feestelijk (hoofd)gerecht! Super eenvoudig te maken en heerlijk romig en smaakvol.
4.39 van 21 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • ½ ui (gesnipperd)
  • 250 gram champignons (in plakjes)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel roomboter
  • 250 ml champignonbouillon
  • 100 ml kookroom
  • (verse) kruiden, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje boter (ca. 1 eetlepel) in een steelpannetje met hoge rand, fruit de ui even aan en bak de champignons mee.
  • Voeg de bloem toe en bak kort mee.
  • Giet de champignonbouillon erbij samen met de kookroom. Optioneel kun je nog (verse) kruiden toevoegen.
  • Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 6g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.