Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Klop de eieren gedurende 10 minuten samen met de suiker tot een dikke, lichte crème in een keukenmachine of met een garde.
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en zout boven de geklopte eieren. Spatel dit voorzichtig samen tot 1 geheel.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag hier over. Bak de cake gedurende 13 minuten. Zodra de cake gaar is laat je deze 10 minuten koelen.
Draai de cake om op een vel bakpapier en rol de cake voorzichtig op. Laat hem dan nogmaals 10 minuten koelen.*
Vulling maken
Klop de slagroom stijf samen met de poedersuiker. Klop dan de mascarpone los en voeg dit toe aan de slagroom, meng voorzichtig samen.
Rol de cake weer uit en verdeel hier het slagroom-mascarpone mengsel overheen. Rol de cake voorzichtig en strak op.
Topping maken
Smelt de chocolade au bain-marie samen met de ongezouten roomboter. Meng dit tot een glad geheel met een garde en smeer hier de zijkanten en bovenkant van de Bûche de Noël mee in.
Decoreer met chocolade schaafsel of -krullen. Laat de Bûche de Noël eventueel stevig worden in de koelkast voor serveren, bestrooi tot slot met poedersuiker. Geniet ervan!
handig om te weten:
*Tip: Maak een theedoek licht vochtig en rol de cake hier in om te koelen, zo voorkom je dat cake snel scheurt wanneer je rolt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.